Ameliyat Masası

Allah Milosevski’ye Sabır Versin

Bu köşeyi takip edenler iyi bilirler; asla sporcu kardeşlerimiz aleyhinde yazı yazmam, onları suçlamam, aldıkları büyük miktarlardaki paralar ile de ilgilenmem. Ancak her işin de bir usulü vardır. Trabzonspor, önce Avrupa Kupası ön elemesinde sonra da Türkiye Kupası ilk turunda yedişer gollük perişanlıklarla eleniyorsa bunun faturasını birilerine yüklemek zorunluluğu ortaya çıkar. Kupa hüsranları bu kulübü milyarlarca liralık gişe ve yayın hakkı gelirinden etmiştir. Bunun en doğal ve uygar sonucu, sözleşmeli elemanlara maddi ceza verilmesidir. Hem de yüklü miktarda. Kimse kusura bakmasın…

***

Daha önce örneklerini gördük. Bizim takımın, sezonun tüm ümitlerini üç dört içinde tümden soldurma huyu var. Bu yüzden diyorum ki, kupa faciasını inşallah ligden de kopma gibi bir felaket izlemez. Rakip Beşiktaş ve istatistikler ortada. Futbolcu kardeşlerim ; aman dikkat ! Taraftar, Beşiktaş mağlubiyetlerinden artık bıktı. Bu kez İnönü’den puan çıkarmak zorundasınız. Çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacak bir deplasmanınız olsa fena mı olur yani ?

***

Gözümde ufak bir rahatsızlık var ve bilgisayar ekranına pek bakmamam gerekiyor. Bu nedenle bu haftaki yazım biraz kısa olacak. Ancak savunma sıkıntısına bir kez daha değinmeden de bitirmek istemiyorum.

***

Trabzonspor’un mevcut savunma elemanları ile az gol yemesini beklemek hayalcilikti, bir süre hayal kurduk. Ancak takke kısa sürede düştü, görünen göründü, gören gördü. Gerçi, hâlâ görmeyenler de var aramızda. Bu oyuncular yıllardır nerede duracaklarını, topa ne zaman müdahale edeceklerini öğrenemediler. Bundan sonra da öğrenmelerini beklemiyorum. Trabzonspor savunma oyuncusu satmak değil, almak zorunda. Uzun boylu olursa iyi olur. Kısa boylu olursa da bari zeki olsun. Hiç olmazsa benim dörtte birim kadar !..

***

Pardon, bitirmeden. Abdullah’la ve Ogün’le uğraşmayın artık. Özellikle yerel medya elemanları, sizler. Bir oyuncu kötü oynayabilir, hata yapabilir. Peki sizler, o çocukların oynadıkları futbolun yarısı kadar doğru ve dürüst yorum yapabiliyor musunuz acaba ? Bu kulübün sporcusu ile uğraşmak bu kulüp ile uğraşmaktır. Vicdanlardaki cezası da ağırdır…