Basında Kulaçoğlu

Hakem Haftanın En Güzel Golünü İptal Etti (Zaguda.Net-2012)

Trabzonspor’u yıllardır medyada en iyi şekilde temsil eden Hakan kulaçoğlu A Haber’de katıldığı Artı Futbol programında önemli tespitler yaptı.
29 Ekim 2012 Pazartesi 00:24

Trabzonspor ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşmaya damga vuran İlker Meral hakkında açıklamalarda bulunan Hakan Kulaçoğlu, hakemin son pozisyonda büyük bir yanlış yaparak maçın kaderini belirlediğini ifade etti. Hakan Kulaçoğlu maçın hakemi İlker Meral hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: 

“İlker Meral son dakikada enteresan bir karara imza attı. Önce devam ettirdi oyunu, topun Yasin’e gittiğini, Yasin’in topu kontrol edişini, Yasin’in topa vuracağını gördü tam vuracağı sırada sanki bu vuruş gol olabilir gibi bir hava oldu. Biraz futboldan anlayan bir hakem o pozisyonun faulle alakalı olmadığını anlar. Bamba rakibine arkası dönük, diz seviyesindeki topa rakip kafayla geliyor ama kulüp başkanlarının, federasyon başkanlarının futboldan anlamadığı bir ülkede ben İlker Meral’e ne diyeyim ki? Ne bu sezona ne futbola ne de Trabzonspor’a o pozisyondan bakmak istemem ama yine de maçın kaderini değiştiren bir pozisyon oldu. İlker Meral haftanın en güzel golünü iptal etti.” 

Trabzonspor’un mağlup olmasının sebeplerini irdeleyen Hakan Kulaçoğlu, ikinci yarının başlangıcında yapılması gereken müdahalenin yapılmamasından dolayı Trabzonspor’un galip gelemediğinin altını çizdi. İkinci yarının başlangıcında değişimler olması gerektiğini söyleyen Hakan Kulaçoğlu, “İlk yarı biterken ve Bursaspor’un oynadığı oyun görülürken Trabzonspor’un aynı oyun düzeniyle ikinci yarıya başlaması şaşırtıcıydı. Kendi sahanızda oynuyorsunuz, gol bulmanız lazım, orta sahada sıkıntılarınızın olduğu belli, forvette kopukluklar var ama ikinci yarıya aynı anlayışla çıkıyorsunuz. Ne bekliyorsunuz? Bursaspor golü bulacak bu belli. Trabzonspor’un ikinci yarıya aynı anlayışla çıkması aslında maçın kaderini belirledi. Daha da net olarak maçın kaderini çizen hakem oldu. her şeyin yalan olduğu bir futbol ülkesinde bunlar masum şeyler. Koskoca bir şike olayının kapatıldığı bir ülkede hakem golü vermemiş çok önemli değil olabilir. İnsani bir hata yaptı ahlaksızlık yapmadı. Şike yapmak ve şikeyi örtmek ahlaksızlık ama bu golü iptal etmek ahlaksızlık değil bilgisizliktir.” dedi. 

Trabzonspor’un artık bu sezon şampiyonluk şansının kalmadığını söyleyen Hakan Kulaçoğlu bu iddiasını da şu şekilde açıkladı:

“Bursaspor’un Fenerbahçe ile berabere kalması ve Trabzonspor’u mağlup etmesi farklı bir hava getirdi Bursaspor’a. Bunu Trabzonspor gerçekleştiremedi. Trabzonspor İstanbul’da oynadığı Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaşmalarından galip dönebilirdi. O maçların birisinden Trabzonspor galip gelseydi puan olarak ayrı ama psikoloji olarak da bambaşka bir havaya girecekti. Ligin favorilerinden birisi olacaktı. Trabzonspor o şansını kaybetti. Ben Trabzonspor’un şampiyonluk şansının kalmadığını düşünüyorum. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor karşılaşmalarından bir tanesini alamayan bir takımın şampiyonluk havasını yakalaması çok zordur.” 

Trabzonspor’un bir türlü istenilen performansı sergileyememesini kadro yapısına bağlayan Hakan Kulaçoğlu, “Trabzonspor’da lider oyuncu yok, yaratıcı oyuncu yok, golcü oyuncu yok ve takım oyunu yok. Bunları saydığımız zaman şampiyonluktan bahsedebilir miyiz? Beğenmesek bile Bursaspor’da bir Batalla var Trabzonspor’da bu yok. Takımlarda fark yaratacak oyuncular olmadığı zaman büyük sıkıntılar oluyor. 2010-2011 sezonundaki takımdan sadece Onur ve o zaman yedek olan Mustafa var. Yerlerine gelen oyuncular giden oyunculardan daha iyi değil. Bursaspor’da da aynı durum sözkonusu. Sadri Şener’in iyi bir kadromuz var demesini haksız bulmuyorum iyi oyuncular var denilebilir ama  çok üst düzey oyuncumuz yok ve de takım oyunumuz yok. Ben Trabzonspor’un bugünkü mağlubiyetten sonra bir başaltı pozisyonda kalabileceğini düşünüyorum.” dedi.

Trabzonspor’un büyük bir koalisyona karşı mücadele ettiğini ve bu mücadelenin olumsuz geri dönüşlerinin olduğunu ifade eden Hakan Kulaçoğlu, “Trabzonspor bir yandan güçlü bir koalisyona karşı mücadele ediyor. Temiz futbolun üzeri örtülmüş bunun gayretini veriyor. Yanında bir tane insan yok. Bu ötekileştirme, bu haksızlığa uğrama Trabzonspor’da başkan, yöneticilere, kuruma hatta futbolculara negatif enerji olarak yansıyor. Bana bu tuhaf ligin ne olacağını sorulduğunda cevap veriyorum ister istemez” şeklinde düşüncelerini ifade etti.

http://www.zaguda.net/haber/spor/hakem-haftanin-en-guzel-golunu-iptal-etti/2850.html