Basında Kulaçoğlu

Hakan Kulaçoğlu İle Trabzonspor Gündemi (Zaguda.Net-2012)

Medyada yapmış olduğu yorumlarla yıllardır Trabzonspor’u iyi bir şekilde temsil eden Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu’na sorduğumuz sorularla gündemi değerlendirdik.
30 Ekim 2012 Salı 15:20

Trabzonspor bir türlü iştahlı bir oyun ortaya koyamıyor. Bunun sebepleri nelerdir?

Bu kadrodan henüz bir “takım” çıkamadı. Birlikte iş üretme kültürü, birbiri için özveri anlayışı henüz oturmadı. Tolga’da, Onur’da, Bamba’da olan şey diğer birçok oyuncuda yok. Geniş kadroların tipik bir sorunudur bu. Belki hoca-oyuncu sorunları da vardır, adil forma dağıtımı ile ilgili; orasını bilemiyorum…

Şike sürecinde mağdur olan bir takımın saha içerisine odaklanma sorunu nasıl aşılabilir?

Şike sürecinde mağdur olan oyuncuların kaç tanesi şu an Trabzonspor’da? Kalanlar da en çok verim sağlananlar. Elbette hakkı kolayca yenilebilen ve susturulmaya çalışılan bir camianın oyuncusu olmak bir negatif enerjiye maruz kalmaktır bir anlamda. Hep söylerim, sahaya bir takım çıkar ama maçı camia kazanır. Ancak ben yine de bazı oyuncuların kurumdaki bu havayı istismar ettiğini düşünüyorum maalesef.

Trabzonsporlu futbolcularda bulunduğu iddia edilen “Ne yaparsak yapalım bizi şampiyon yapmazlar” algısı saha içerine ne derecede yansıyor?

Bu şekilde düşündüklerini sanmıyorum. Önce yapsınlar da görsünler. Şampiyon yapmıyorlar da ikinci de mi yapmıyorlar Trabzonspor’u? O kadar performans göstersinler bari.

Bu sezon Trabzonspor’un hedefi zor gibi görünse de şampiyonluk mu olmalı yoksa genç oyuncuları kazanıp sonraki sezon bunun karşılığını almak mı olmalı?

Şampiyonluk olasılığı sıfıra yakın ne yazık ki. O hava yok. Genç oyuncularda ısrar edilmeli. Zeki, Soner, Emre, Yasin… Trabzonspor’un geleceği onlarda.

İlker Meral’in verdiği hatalı kararda size göre kasıt mı var yoksa masum bir hakem hatası mı? 

Tam anlayamadım doğrusu. Tümden yanlış bir karar. Umarım sadece hatadır. 

Size göre Trabzonspor’un transfer politikası nasıl olmalı?

“Şimdiye kadarki gibi olmamalı” şeklinde, Türk siyasetindeki muhalefet yaklaşımı kalıbında yanıt verebilsem keşke! Avrupa’dan pahalı oyuncu transferi doğru değil. Maksimum harcama, minimum verim, durumu var şu an. Diğer Anadolu kulüplerinin bulduğu yabancılara ve aldıkları verime bakınca, akıl almaz bir durum var ortada. Makukula için Trabzonspor’dan istenen paraya ve Manisa’nın verdiğine bakın, tabloyu görün. Çok emek istiyor bu işler. Bazı eski futbolcularla, scout sistemine hakim gençleri harmanlamak lazım transfer komitesinde. Doymuş oyuncu da bir hata. Zokora’dan alınan verim ortada. 

Şu anda içinde bulunulan durumda kusur dağılımı nasıldır?

Buna yüzdeler şeklinde yanıt vermeye çalışırsam kusur dağılımında en büyük paya talip olmuş duruma düşerim.

Bu durumdan çıkış yolu nedir?

Bu yolu benim bilebileceğim düşünmenizi iltifat kabul ediyorum. Şunları önerebilirim: Samimiyet, yerinden yönetim, figürler arasında doğru ve etkili iletişim. Bu kadar basit sanırım.

http://www.zaguda.net/haber/spor/hakan-kulacoglu-ile-trabzonspor-gundemi/2916.html