Basında Kulaçoğlu

Hakan Kulaçoğlu’ndan Sert Açıklamalar (Zaguda.Net-Kasım 2012)

 

A Haber’de yayınlanan Artı Futbol programında yorum yapan Trabzonspor’un medyadaki seslerinden Prof.Dr.Hakan Kulaçoğlu çok önemli açıklamalarda bulundu.
05 Kasım 2012 Pazartesi 06:33

Geçtiğimiz dönemlerde Trabzonspor’un gündemine sürekli gelen ama transferi gerçekleştirilemeyen Oğuzhan Özyakup konusuna değinen Hakan Kulaçoğlu onu Türk futbolunun geleceği olarak gördüğünü ifade etti. Hakan Kulaçoğlu, Oğuzhan Özyakup hakkında, “Oğuzhan Özyakup’un 500.000 euro maliyeti vardı ve Karadeniz kökenli olduğu için 3 yıldır Trabzonspor’un gündemindeydi. Herhalde ucuz bulundu ki alınmadı Trabzonspor’a. Kaderin bir cilvesi olarak Trabzonspor maçında gösterdi kendisini. Genç bir oyuncu olduğu için bundan sonra inişli çıkışlı bir grafiği olabilir. Fizik olarak eksiklikleri olduğu için bu performans değişimleri yaşanabilir ama gelecekte Türk futbolunun en iyi orta saha oyuncularından birisi olacağını düşünüyorum. Oğuzhan’da benim kafamdaki bir orta saha oyuncusu için her şey var. Trabzonspor’da Soner ve Beşiktaş’ta Oğuzhan Türk futbolunun geleceği olacaklar” açıklamasını yaptı.

Hafta içinde oynan ve Ofspor’un gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesçe takdir gördüğü Türkiye Kupası mücadelesine dikkat çeken Hakan Kulaçoğlu , “Beşiktaş – Ofspor karşılaşması iki alt lig takımının üst lig takımıyla yaptığı bir maçtı. Bir takımda çok sayıda deneyimsiz oyuncu varsa her takım için sorun olabilir. Beşiktaş da bunu yaşadı. Ofspor’u da kutluyorum hakikaten çok güzel bir mücadele sergilediler. Ofspor’un gösterdiği mücadele için Başkan Olcay Saral’ı da tebrik ederim. Gerçek, mert ve sahada direnen Trabzon futbolunu temsil ettiler” dedi.

Ofspor formalarındaki bordo rengin Trabzonspor’un renklerindeki gerçek bordonun tonu olduğunu vurgulayan Hakan kulaçoğlu bu konuda da Trabzonspor yetkililerine sitemde bulundu:

“Ofspor’u başka bir açıdan da kutluyorum. Trabzonspor’un uzun yıllardır arayıp bulamadığı gerçek bordo mavi formayı bize gösterdiler. Trabzonspor 20 senedir o bordoyu arıyor. Ben anlatmaya çalışıyorum bu bordo o bordodur.”

Cüneyt Çakır’a Şampiyonlar ligi’nde çok önemli bir maçın hakemliğinin verilmesini yorumlayan Hakan Kulaçoğlu şu yorumu yaptı:

“Türkiye’de 3 Temmuz’dan sonra yaşananları ve daha sonra bir kulübü Şampiyonlar Ligi’ne almayıp sonra da hiç sesi çıkmayan UEFA’yı gördükten sonra hakemlerimizin ülke içinde bu kadar tartışılırken Avrupa’da yer alması bir çelişki gibi gelmiyor bana.”

Beşiktaş ile Ofspor arasında oynanan karşılaşmaya damgasını vuran Batuhan-Rasimcan diyaloğuna dikkat çeken Hakan Kulaçoğlu TFF’nin şikeye karşı duruşunu eleştirdi:

“Beşiktaş – Ofspor karşılaşmasında Batuhan ile Rasimcan arasında geçen “beni tutma sana para vereyim” diyaloğuna TFF’nin şike olayına baktığı açıdan baktığınızda, Etik Kurulu raporunun değiştirildiğini düşündüğünüzde, PFDK’nın şike tanımını göz önüne aldığınız daTFF’nin Batuhan’a fair play ödülü vermesi lazım. Tümden bir rezillik olan bir futboldan söz ediyoruz. Futbolun konuşulacak bir şeyi bile yok aslında ama konuşuyoruz.”  

Şike davasında hakemlerin yer almamasının onları tertemiz yapmayacağını ifade eden Hakan Kulaçoğlu, “3 Temmuz sürecinde hiç hakem olmaması ülkemizde hakemleri hiç şikeye bulaşmadığı anlamına gelmez. Birçok kişinin tapesi yoktur yüz yüze görüşülmüştür. Ben mesela Beşiktaş-Fenerbahçe maçındaki Ferrari’nin şikenin içinde olmadığını hiçbir zaman düşünmedim ama tapesi yoktur. Neler neler var. Bunlar günün birinde açığa çıkacak gizli kalmaz” dedi.

3 Temmuz’da başlayan şike sürecinin Fenerbahçe’ye zarar verdiği iddialarına katılmadığını söyleyen Hakan Kulaçoğlu asıl zararı Trabzonspor’un gördüğünü iddia etti.Şike sürecinde siyasi manevraların da suçu kapattığını ifade eden Hakan Kulaçoğlu şunları söyledi:

“3 Temmuz Fenerbahçe’ye zarar vermedi beklenenin aksine 3 Temmuz bir kuruma zarar verdiyse Trabzonspor’a zarar verdi. Fenerbahçe’nin koruyucusu,kollayıcısı çoktu ve bir zarar görmediler. Fenerbahçe camiası o süreçte birleşti ve profesyonel destekle bir algı yarattılar. Siyasi destek de aldılar ve bir zarar görmediler. Şanslıydılar ülkenin başbakanı da Fenerbahçeliydi. Fenerbahçe’nin oyu fazlaydı Trabzonspor’a göre. Kamuoyu yoklamaları yaptırıldı bir baktılar ki Fenerbahçe taraftarı oy vermeyecek üzerine yasa değiştirildi, TFF başkanı değiştirildi, Etik Kurulu raporu değiştirildi, PFDK’da şikeye saçma sapan bir tarif yaptırıldı. Tüm bunlarla beraber Fenerbahçe hiç zarar görmeden bu süreci atlattı. Sadece Şampiyonlar Ligi’ne gitmedi onda da ön elemede zaten eleniyor”

Aziz Yıldırım’ın geçtiğimiz hafta Fenerbahçe Dergisi’nde yazdığı bir yazıda televizyonlarda şike konuşulmaması için RTÜK’ü göreve çağırması üzerine Hakan Kulaçoğlu buna karşılık olarak çok sert tepki gösterdi:

“Birisi çıktı televizyonlarda şike konuşulmasın RTÜK’ü göreve çağırıyorum dedi. Yorumcular temiz futbol istiyorlar ahlaksızlık yapmıyorlar, ahlaksızlık şikedir. Şike yapan ahlaksızdır.Dahası şike yapıp sonra da temiz futbol için yorum yapanları ona buna şikayet eden ahlaksız oğlu ahlaksızdır. Bence durum bundan ibarettir. Türkiye’de futbol yerin dibine sokulmuş ve biz şurada iki kelime etmesek şike unutulacak.”   

Aylardır devam eden ve aylardır da medyanın görmediği “Temiz Futbol” eylemlerine değinen Hakan Kulaçoğlu medyanın tutumunu eleştirdi:

“İstanbul’da, Trabzon’da, Bursa’da ve Almanya’da her hafta sonu  “Temiz Futbol” eylemleri yapılıyor. Bunu kalkıp 3 büyük kulüp taraftarlarından birisi yapsa her gün medyada yer alırdı. Hiç medyada yer almıyor. Çünkü yok sayıldı olay ve kapatılmaya çalışılıyor. Türkiye’de konuşulması gereken bu ahlaksızlık, iki yüzlülük, çifte standart , hırsızlığın kollanması, hırsızlığın ayıp olmaması ama hırsıza hırsız demenin ayıp olmasına çalışılması olmalı.” 

http://www.zaguda.net/haber/spor/hakan-kulacoglundan-sert-aciklamalar/3283.html