Basında Kulaçoğlu

Hakan Kulaçoğlu’ndan Önemli Tespitler (Zaguda.Net-Kasım 2012)

 

A Haber’de yayınlanan “Artı Futbol” programında her hafta Trabzonspor’u yorumlayan Hakan Kulaçoğlu bu hafta da önemli tespitlere imza attı.
02 Aralık 2012 Pazar 23:41

Şenol Güneş’in şike yapanlarla uyuşturucu kaçıranları ahlaki olarak benzetmesini yorumlayan Hakan Kulaçoğlu tecrübeli teknik adama bu anlamda destek verdi. Uyuşturucu satmayı aşağılık bir suç olarak nitelendiren Hakan Kulaçoğlu bu suçun şike ile benzerliğini , “Ahlaksızlık ahlaksızlıktır ve topluma zarar vermesi açısından bunlar benzer şeyler. Şenol Güneş’in yaptığı açıklamada mesajını aldım ben. Uyuşturucu satıcılığı çok ayrı bir şey bir kere, hakikaten çok aşağılık bir suç. Şenol Güneş’in benzerlik kurduğu şike de futbol içerisinde benzer bir ahlaksızlıktır. Bu anlamda bu eleştiriye katılıyorum” şeklinde ifade etti.

Hakan Kulaçoğlu şike ve uyuşturucu suçlarının benzerliği konusunda şu açıklamalarla sözlerine devam etti:

“Uyuşturucu konusunda filmlerde bir espri vardır. Adam yakalanır ve hemen komiserim ben satıcı değilim içiciyim der. Şike savasında yakalananların hepsinin savunmasını ben buna benzettim ama öyle değildi. Şenol Güneş’in yapmış olduğu tespit doğru.”

Türk futbolunda yaşanan şikeyi örtme çalışmalarını eleştiren Hakan Kulaçoğlu bu konuda ilginç bir benzetme yaptı. Türk futbolunda şikeyi örtmek üzere çabalayan insanları tecavüzcüsüyle evlendirilen kadınların yaşadığı adalet trajedisine benzediğini ifade eden Hakan Kulaçoğlu, “Türk futbolunda TFF ve diğer organlar şikeyi kapatmaya çalışıyorlar ve ben de bu konuda konuşuyorum. Türkiye’de üç büyük sorun var ve bunlardan iki tanesi kadına şiddet ve şikedir. Kadına şiddette çok kötü bir ayrıntı var. Tecavüze uğrayan kadınla tecavüzcüsünü evlendirip olayı kapatalım diyenler ve bunu da adalet olarak görenler var. Aynı anlayışı aldılar futbola getirdiler. Türk futboluna tecavüz edenlerle Türk futbolunu evlendirip olayı kapatmaya çalışanlar var. Bu başlı başına bir rezilliktir. Ben onlara söyleyecek bir sıfat bulamıyorum” dedi.

Hakan Kulaçoğlu programda yaptığı tespitlerine şöyle devam etti:

“Şiddet,şike,ırkçılık bunlar büyük suç ve UEFA’da bu konulara önem veriyor. Kayseri’de Fenerbahçe otobüsüne  taş atan her kimse yakalansın ve futbolda düzensizlik kanunundan en büyük ceza verilsin. Eğer Trabzonsporluysa yine en büyük ceza verilsin. Biz şike tartışmasının en başında hangi kulüp işin içerisindeyse cezasını hemen görsün dedik. Oysa karşıda bazı insanlar böyle bir şey yok bu bir kurgu dedi. Bir tarafta kim olursa olsun cezası verilsin ve futbol temizlensin diyen insanlar diğer tarafta ise hayır böyle bir şey yok ben içiciyim satıcı değilim olayına girenler var.”

Hafta içerisinde Şanlıurfaspor karşılaşması sonrası Tolga Zengin’in “İşler Güçler” dizisine yaptığı eleştiriye de değinen Hakan Kulaçoğlu konuya farklı bir noktadan yaklaştı. Şike süreci sonrasında toplumun nereden nereye geldiğini ifade eden hakan Kulaçoğlu şunları söyledi:

“Tolga Zengin’in dizi eleştirileri oldu hafta içinde. Tolga Zengin çok değerli bir insan ve futbolu bıraktıktan sonra da Trabzonspor’a hizmetleri olacaktır diye düşünüyorum. Demokratik bir tepki göstermiş. Burada enteresan bir şey var. Haklı olan bir camia diyor ki hakkımızı teslim edin ve bir süre sonra kamuoyunda öyle bir algı oluşuyor ki sanki haklı olan insan hakkını isteyerek  komik bir şey yapıyor. 3 Temmuz’dan sonra Fenerbahçeli dostlarımız bize diyorlardı ki çocuklarımızla dala geçecekler şikeci diye. Biz çocuklarımıza sakın böyle bir şey yapmayın, bunlar futbolun çirkinliğidir ve siz geleceğin güzel bir nesili olacaksınız diyorduk. Aradan bir yıl geçti ve bizim çocuklarımız okula gittiğinde “aaa kupanızı mı istiyorsunuz” diye dalga geçiliyor. Olayı nereden nereye getirmişler. Resmen merhametten maraz doğmuş.”

“Türk futbolunda gerekli bir temizlik yapılmadıkça ve bunun üzeri örtüldükçe sahada ne olduğu çok önemli değil” diyen  Hakan Kulaçoğlu sözlerini şu şekilde sona erdirdi:

“Eskişehir Fenerbahçe net şike, Sivasspor – Fenerbahçe net şike, Eskişehirspor-Trabzonspor net teşvik,  bunları göremeyen adam futbol seyretmesin. O kupadan üç tane yapılsın. Bir tanesi Fenerbahçe’de kalsın, ikincisi Yıldırım Demirören’e gitsin üçüncüsünün yerini şimdilik söylemiyorum, nereye gideceğini zaten kupa bilir.”

http://www.zaguda.net/haber/spor/kulacoglundan-onemli-tespitler/5168.html