Kategorize Edilmemiş

özlü özler

Trabzon ve Trabzonsporluluk

Öncelikle, her Trabzonsporlunun şunu asla unutmaması ve çocuklarına da anlatması gerekir ki, Trabzonspor, Allah’ın, Türk futboluna en büyük lütuflarından biridir. Ne bu ülkede, ne de dünyada eşi benzeri bulunamaz. Türkiye’de hiçbir şehir yoktur ki, kendisine futbol adına bunca güzellik, bunca onur, bunca gurur bahşedilmiş olsun. Ve bu, – futbola uzak, futbola soğuk bir insan için anlamlı gelmeyebilir ama – futbolu ve futbol taraftarlığını önemseyen ve hayatının bir parçası haline getirenler için çok ciddi bir durum olsa gerektir. Bu nedenle, yetişkin ve aklı başında bir Trabzonlu’nun, Trabzonsporlu’nun, Trabzonspor’dan başka bir kimliğe ihtiyacı olmadığını görmesi çok zor değildir.


Cesur, Sabırlı Yürekler

Trabzonspor sadece topu üç direk arasından geçirmeye çalışan bir takım değil, sayısız engel arasından tertemiz geçmeye ve ülke futbolunu da geçirmeye çalışan bir bayraktır. O bayrağı yüksekte tutmak da, her tökezlemede sızlananlarla değil, birlikte sorumluluk alıp yola devam edebilen hem cesur hem de sabırlı yüreklerle mümkündür. 


İnadına Trabzonspor

İnanç olmadan yapılmaz Trabzonsporluluk; yalın ve gerçek bir sevda olmadan asla! İnat olmadan yapılmaz Trabzonsporluluk, “inadına” sözünün anlamını bilmeden, asla! Ben de yoruldum sizler gibi, ben de üzüldüm her Trabzonsporlu kadar; ama yine de istiyorum ki, Avni Aker’deki ilk maçta tıka basa dolu olsun tribünler… ve ısrarla diyorum ki: “İnadına Trabzonspor!” İnadına, inadına… ve, sadece Trabzonspor!


İyi Örnek Kalmak

Bir sorunun çok sayıda çözümü, bir konuda birden fazla doğru olabilir kâinatta. Ancak “ahlâk” tektir ve kesindir. Bize farklı, size farklı ahlâk anlayışı olmaz, olmamalı. Bize yapıldı, o halde biz de yaparız, diyemeyiz, düzgün insan ya da kurumsak. Hakkı olan şampiyonluğun elinden alındığını düşünen ve ifade eden kuruma yakışmaz ilk önce. Hep ne dedik: “Trabzonspor’un tekrar şampiyon olması elbette önemlidir; ama en önemlisi, Türk futbolunda hep iyi örnek olarak kalmasıdır”


Trabzonspor’un İhtiyacı

Bana göre Trabzonspor Kulübü’nün sorunu kongre ve seçim değil, zihniyettir. Parasal açıdan güçlü bir yönetime sahip olabilmek elbette iyi bir durumdur. Ancak kurtuluş seçimde, isimde ya da cisimde değildir. Trabzonspor’un gerçekten ihtiyaç duyduğu değerler samimiyet ve gerçekçiliktir. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti gibi.