Basında Kulaçoğlu

Kulaçoğlu UEFA Kararını Yorumladı

Şike sürecinde Trabzonspor’un haklılığını ekranlarda tüm Türkiye’ye anlatan Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, UEFA’nın vermiş olduğu cezaları yorumladı.

UEFA’nın şike kararını açıklamasından sonra Türkiye’de gündem verilen cezalar oldu. UEFA’nın kararları neredeyse tüm televizyonlarda tartışılmaya başlandı. Bu süreçte adaletten yana tavır alan A Haber dün gece konuyla alakalı bir program yaptı. Programa telefon ile katılan Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu UEFA’nın cezalarını yorumladı.

Hakan Kulaçoğlu süreci şu şekilde değerlendirdi:

“Öncelikle futbolumuza hayırlı olsun. Kimse taraftarı olmadığı bir kulübün de olsa ceza almasını istemez elbette. Fakat işin iki ucu var. Birincisi güçlü gibi görünen kurumlar bir de mağdur olan taraf var. Trabzonspor Başkan adayı olmuş birisi olarak ben mağdur taraftayım. Bir çok spor hukukçusunun olaya bakışları, kamuoyunu yönlendirmeleri taraflıydı. Medya da konuya taraflı yaklaştı. Ticari kaygılarla bunlar yapılmış olabilir. Siyasetin de müdahalesi oldu. Sonuçta siyaset de oyla devam eden bir mekanizma. Çok çetin bir süreç yaşadık ve sonucunda da UEFA cezayı verdi.  Buraya geleceğini hep söyledik. Çünkü çok ortada, çok net bir şike olayı vardı. Bundan sonra ne olacak diye soran futbolseverler şunu yapsın: Belli spor programlarını, belli gazeteleri, belli yazarları iyi takip etsinler ne diyorlarsa tersi olacak. Tahkim’in ve CAS’ın bu cezaları bozma ihtimali çok çok zayıf.  TFF çok zor durumda ve muhtemelen istifa etmek zorunda kalacaklar. UEFA’nın cezaları onaylamasından sonra Türkiye’de süreç yeniden başlayacak. Tekrar yargılama olacak, kulüplere cezalar verilecek ve şampiyonun adı değişecek.  Bunun başka türlü olması mümkün değil. Bu süreçte tüm taraftarlar sağduyulu olmalı. Adaletin tecelli edeceği bir dönem daha başlıyor. Yıldırım Demirören federasyonu diye bir federasyon artık olmayacak. Ben başkan adaylığı sürecinde de söyledim. Bugün çok güçlü görünen Türk futbolu 2 yıl içinde tamamen temizlenmiş olacak. Dünya bu yöne gidiyor çünkü. Onlara destek veren siyasette bunları görüp onların arkasında artık durmayacak. Tiraj için, ilan almak için, pahalı programlar yapmak için sporu kullananlar da varsa onların da Türk futbolunda yeri olmayacak. Türk futbolunun geçmişinde olan bazı kişiler geleceğinde olmayacak.  Ben Trabzonspor taraftarıyım çocuğum da Trabzonspor taraftarı. Trabzonspor hak etmediği bir kupaya sahip olsaydı ben o kupayı çocuğuma gösterip kötü örnek olmazdım. Maalesef bunlar kendi taraftarlarına, kendi çocuklarına büyük haksızlık yaptılar. Buna hep komplo dediler, dışarıdan gelen olaylar dediler ama kendileri ne yaptıklarını çok iyi biliyorlardı. Bu işi buraya kadar getirdiler. Olay kördüğüm gibi gözüküyor ama ipin ucu göründü. İpin ucundan çekince olay çözülecek.  Umarım onur olarak, değer olarak en az zararla atlatırlar bu süreci o camialar.  “

 

Yazının Linki için burayı tıklayınız 

MedyaTrabzon