Temiz Futbol

Plan ne?

Başkan Sadri Şener ve “birkaç iyi adam” Trabzonspor’un hakkı ve haklılığı adına mücadeleyi var gücüyle sürdüredursun, asıl adı “Şikeyi Örtme Koalisyonu” olması gereken bir büyük oluşum her gün yeni bir plan yapıyor. Net olarak belli oldu ki, ana hedef, Şener’i yalnızlaştırıp başkanlıktan uzaklaştırılmasını sağlamak, bu olmazsa Trabzonspor’u sistemin dışına itmek.

Kurulduğundan beri Türk futbolunda örnek teşkil etmiş, tüm dünyanın hayranlığını kazanmış mütevazı bir Anadolu kurumuna karşı bu tip duygular beslemenin psikopolitik, sosyoekonomik altyapısı nedir? Herhalde paradır. Herhalde çıkardır…

Camianın büyük çoğunluğunu oluşturan samimi Trabzonsporlular bugünden sonra dikkatli olsunlar lütfen: Önümüzdeki dönem Trabzonspor için yeni başkan adaylarının empoze edilişine sahne olacaktır, aralık ayına kadar. Politik, sosyolojik, ekonomik ve dahi ergonomik ne kadar güç odağı varsa, onlar tarafından desteklenen ya da öyle olduğu havası verilen isimler düşecektir medyaya, Trabzonspor başkanlığı için.

Peki amaç nedir, plan nedir? Net olarak şudur: Trabzonspor’un genelde 1967’den özelde ise 2010-2011 sezonundan beri verdiği cesur ve kararlı mücadeleyi bıçak gibi kesecek, geçmişi unutturup hafızası olmayan, hakkını aramayan, sürüp giden kandırmaca sistemin sadece orta ölçekli bir maddi katkı aparatı haline dönmüş bir kurum yaratmak. 

Aslında sizler bunu çok iyi anlayacaksınız. Nereden mi? Ortaya sürülen başkan adaylarının şike soruşturması süresince hiç ağzını açıp Trabzonspor’un hakkını aramamış olmasından, ticari ya da siyasi ikbalini düşünüp ses çıkarmamış hatta “Bu işi uzatmayalım” telkininde bulunmuş olmasından elbette.

Herkese şunu açıkça ve sabırla anlatmalıyız ki, bu camianın verdiği mücadele, asla ve asla Türk futbolunda kavga olması, barışın gelmemesi gibi bir amaca hizmet etmemektedir. Aksine, futbolun temiz ve sadece sahada oynandığı, kazananın alkışlanmayı, kutlanmayı gerçekten hak ettiği bir sistem içindir. Zaten o zaman, kazanan ismin bir önemi olmayacak, herkes galip sayılacaktır. 

Sevgili Trabzonsporlular. Lütfen bu onurlu mücadeleye desteklerinizi sürdürünüz. Barışı en çok isteyen, o barış için adaleti bekleyen Trabzonspor’un kıymetini biliniz, tüm ülkenin bilmesi için konuyu yorulmadan dile getiriniz. Sizler ve futbol dünyasının tüm ögeleri anlamalı ki, Sadri Şener herhangi bir nedenle Trabzonspor Başkanlığı’ndan ayrılırsa yerine gelecek kişi temiz futbol konusunda daha rijid ve daha aktivist bir isim olacaktır. Hem Trabzonspor geleneğinin gereği hem de insanlık onurunun bize öğretisi budur…

21 Ağustos 2012