Basında Kulaçoğlu

Sistemin Tamamı Sanıktır (2012-Taka)

TAKA: Trabzonspor Avrupa’dan neden elendi?

HAKAN KULAÇOĞLU Elenmesi aslında bir iş kazasıydı gerçekten. Her halukarda Avrupa Ligi’nde olması gerekirdi.

Ancak gol için yeterli değildi Trabzonspor. Sadece golcü demiyorum, gol pozisyonu hazırlama eksiği de çok belirgindi. Peş peşe iki transfer sezonunda bu kadar önemli oyuncu kaybetmenin etkisi hissedildi. Yenilerden Soner ve Yasin çok yetenekli oyuncular ancak adapte olmak ve skor üretmek için zamana ihtiyaçları vardı. Onların katkısı Avrupa elemesine yetişmedi.

TAKA: Trabzon’daki kaos geçici mi, yoksa kalıcı mı?

HAKAN KULAÇOĞLU: Elbette geçici. Bunu, Trabzonspor tarihini biraz bilen herkes görür. Ayrıca, bu kaos büyük oranda içeriden değil, dışarıdan kaynaklanıyor. Çalınan şampiyonluk kupası verilseydi şimdi bambaşka bir TS olabilirdi sahnede. Haa… bir dünya kulübü olmak için bu bile yetmeyebilirdi, o başka konu.

TAKA: Trabzonspor şike sürecinde her yolu denedi ama sonuç alamadı, sizce eksik yaptığı ne?

HAKAN KULAÇOĞLU: Eksik yaptığı bir şey olabilir, ancak temel konularda değil ayrıntılardadır. Mesela Avrupa’da söz sahibi bir avukat tutup UEFA’yı sıkı takibe almak için hala bir hareket yok. Yargıtay’a giden dosyayı takip etmek için özellikle görev yapacak 2 avukat istihdam edilmesi yararlı olabilir, bu henüz düşünülemedi.

Yargıtay, Etik Kurul olmasın, diyor temiz futbol sevdalıları. Zira içinde insan olan her mekanizmadan şüpheye düştü artık bu ülke insanı. Haksızlar, diyebilir miyiz?

TAKA: Türkiye’de futbolda adalet olduğuna inanıyor musunuz?

HAKAN KULAÇOĞLU: Kim inanıyor ki? 3 Temmuz bir şanstı, heba edilmeye çalışılıyor. Bu ülkede kalabalıksanız adaleti ve eşitliği engelleme şansına sahip olabiliyorsunuz. “Temiz Toplum, Demokratik Türkiye” ülküsü için futbolda beklediğimiz adımlar sekteye uğradı. Nedenini herkes biliyor.

TAKA: Trabzonspor’un 1996-2005 ve 2011 yıllarında 3 şampiyonluğu gasp edildi sorumlu kim? Siyasetçiler mi, TFF mi, hakemler mi?

Sistemin tamamı sanıktır. Şu an ismi geçen kulüp yöneticilerinin cezalandırılması da yetmez.

Bu insanları üreten mekanizma bertaraf edilmeli. Temiz Futbol bekleyen bir ülkede, kulübünü Avrupa’dan men ettiren ve yüz milyonlarca lira batağa sokan bir isim federasyon başkanı seçilebiliyorsa, melanet mekanizma dimdik ayakta demektir.

TAKA: Trabzonspor camiası bundan sonra neler yapmalı?

HAKAN KULAÇOĞLU: Trabzonspor adalet için mücadelesini aynı azim ve enerji ile sürdürürken kendi yapılanmasını gözden geçirmelidir. Bugün Trabzonspor bir dünya kulübü olabilmek için gereken koşulları sağlamakta güçlük çekmektedir. Şeffaf, atılımcı, akılcı, bilimsel ve çağdaş bir kurum için bu konuda güven sağlamış figürlerin topa girmesi şarttır. Daha genç ve parlak bir yapılanmaya ihtiyaç var. Elbette Trabzonspor geleneğine ve felsefesine sadık kalarak. Ben buna “Aslının Çağdaşı” demeyi uygun buluyorum. Umutluyum.